Kaalukonverents4.novembril toimub Tallinnas Euroopa Hotellis ETTA sügiskonverents “Liigsed kilod – põhjused ja lahendused”. Võimalik kuulata põnevaid toidu- ja terviseteemalisi loenguid, maitsta ja kaasa osta tervislikke toite ning muud põnevat!

Kõrge kehamassiindeksiga isikutel (KMI üle 30) on võimalus aasta jooksul saada viis soodushinnaga nõustamist (15 eurot kord) ETTA registreeritud toitumisnõustajate poolt. Konverentsi ajal sõlmitakse leping, mille sõlmija kinnitab, et osaleb kõikidel nõustamistel, ning esitab nõustajale päevamenüüd. Lisaks annab nõustatav nõusoleku tulemuste esitlemiseks järgmisel aastal toimuval konverentsil. Kaalumine, samuti puusa- ja vööümbermõõdu mõõtmine ning terviseseisundi hindamine toimub esimese ja viimase nõustamise ajal (fikseeritakse algus- ja lõppnäitajad). Tervislik kaalulangetamine on 2-3 kilo kuus – seega garanteerime juhiste järgimise korral aastase kaalulanguse 20-25 kilogrammi.

Teistele konverentsil osalejatele, kes soovivad kaalu säilitada, langetada või toitumisnõustamist mõnel muul põhjusel, pakutakse ühte soodushinnaga nõustamist.

 

KONVERENTSI KAVA

9.30-10.00 Sissejuhatus ja päevakava tutvustus. Annely Soots, toitumisterapeut, Tervisekooli õppejõud.

10.00-10.30 Rasvumise põhjused, levik ja tagajärjed. Dr Kristel Ehala-Aleksejev, TÜ arst-kliinilise toitumise spetsialist.

10.30-11.00 Laste suurenev ülekaalulisus ning toitumine tänasel päeval. Triinu Kalle, toitumisnõustaja

11.00-11.30 Elustiili muutus, dieet või kirurgiline sekkumine – mis on parim moodus kaalu langetamiseks? Siret Saarsalu, toitumisterapeut , MSc.

11.30-12.30 Vaheaeg. Võimalik maitsta ja kaasa osta kaalusõbralikke toiduaineid ning magustoite.

12.30-13.00 Kõrge kehakaalu füsioloogia ja terviseriskid (südame-veresoonkonnahaigused, liigesehaigused, vähk, diabeet jt). Kehakaalu langetav teaduslikult põhjendatud dieet, kiire kaalulangetamise ohud. Annely Soots.

13.00-13.30 Soolestiku tervis ja selle seos kehakaaluga. Mark Robertson (UK), clinical nutrition manager, nutritionist, BSc, MSc.

13.30-14.00 Stressi ja kehakaalu seos. Kaalu langetamise psühholoogia. Sirli Kivisaar, toitumisterapeut ja psühhoterapeut, Tervisekooli õppejõud.

14.00-14.45 Vaheaeg, erinevate toitude degusteerimine ning müük.

14.45-15.15 Söögiisu ja söömishäirete tekkimise mehhanismid, isu kontrollimine. Tervisliku ja kaalusõbraliku toitumise näidismenüü. Toidulisandid – kas vajalikud? Annely Soots.

15.15-16.00 Toidusoovitused. Toiduainete erinevad komponendid, nende mõju kehakaalule, kaalusõbralike toiduainete valimine ning neist toitude valmistamine. Külli Holsting, toitumisnõustaja, Tervisekooli õppejõud.

16.00-17.00 Kokkuvõtted. Erinevate toitude degusteerimine ja müük, kokkulepped edasist nõustamist soovivate osalejatega.

 

Osalemistasu 20 eurot.

Lisainfo ja registreerimine: gelis@tervisekool.ee, telefon 7441340.